Page 1 of 1

Microsoft Teams for Linux ?

Posted: Wed Apr 15, 2020 2:20 am
by KoO
Has or does anyone here used Microsoft Team for Linux. With the virus the company I work for, now users Team to communicate and have meetings with everyone. I already logon to the cloud with portal in a browser for outlook, calendar, word etc with Linux off course. (Just trying to not use windows thats all.)

Re: Microsoft Team for Linux ?

Posted: Wed Apr 15, 2020 2:28 am
by asqwerth
I've only used the Linux version once or twice for basic video conferencing functions. That was ok.

Can't recall if sharing of docs/screens was possible.

Not sure if the collaborative tools like the whiteboard was available.

Re: Microsoft Team for Linux ?

Posted: Wed Apr 15, 2020 2:54 am
by KoO
asqwerth wrote: Wed Apr 15, 2020 2:28 am I've only used the Linux version once or twice for basic video conferencing functions. That was ok.

Can't recall if sharing of docs/screens was possible.

Not sure if the collaborative tools like the whiteboard was available.
I just installed teams and everything works just great with Linux. Just trying to get my outlook calendar to copy over to the teams one, if not I will c&p like a good windows user. :p

Well smart outlook thingy I opened outlook portal with teams open and it did it automatically. windows is good for something. :lipsrsealed:

Re: Microsoft Teams for Linux ?

Posted: Wed Apr 15, 2020 3:07 am
by asqwerth
I used it just a few times on my own laptop (installed Teams on MX19 and Manjaro), until I got assigned my office laptop which runs Windows 10, of course. This work from home situation has made it necessary for everyone to have an office laptop.

Theoretically I could still use Teams on my personal laptop, but my work docs are all in the work machine and it's easier to use Teams from the work laptop so I can refer to docs and take notes.

Posted: Wed Apr 15, 2020 3:45 am
by KoO
I have a samsung note 10 as a work phone which is ok has everything on it for work but I get over the small size. So with portal and teams working in Linux I could not be happier, as I don't really have a need for a work computer now. Plus I get home time hours as will.

Only thing I recently wasted some hard drive space on windows 8.1 thinking I would need it for work. Not anymore. :happy:

Posted: Wed Apr 15, 2020 5:25 am
by Head_on_a_Stick
The program itself seems to work in my Debian buster desktop but it sneaks a .desktop file into ~/.config/autostart/ to make it start up automatically when I log in, which is irritating. Removing the .desktop file solves that though.

However, the packaging itself is somewhat sub-optimal:

Code: Select all

empty@E485 ~ % lintian --no-tag-display-limit Downloads/teams_1.3.00.5153_amd64.deb
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/libEGL.so
W: teams: hardening-no-relro usr/share/teams/libEGL.so
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/libGLESv2.so
W: teams: hardening-no-relro usr/share/teams/libGLESv2.so
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/libffmpeg.so
W: teams: hardening-no-relro usr/share/teams/libffmpeg.so
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@microsoft/fasttext-languagedetector/build/Release/fastText-languagedetector.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@microsoft/fasttext-languagedetector/build/Release/fastText-languagedetector.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/electron-modules-package-utils/build/Release/package-utils.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/electron-modules-package-utils/build/Release/package-utils.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/node-locale-info-provider/build/Release/node-locale-info-provider.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/node-locale-info-provider/build/Release/node-locale-info-provider.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keyboard-layout/build/Release/keyboard-layout-manager.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keyboard-layout/build/Release/keyboard-layout-manager.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar3/build/Release/keytar.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar3/build/Release/keytar.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar4/build/Release/keytar.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar4/build/Release/keytar.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/media-hid/build/Release/media-hid.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/media-hid/build/Release/media-hid.node
W: teams: shared-lib-without-dependency-information usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/media-hid/build/Release/media-hid.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/modern-osutils/build/Release/modern-osutils.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/modern-osutils/build/Release/modern-osutils.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/native-utils/build/Release/native-utils.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/native-utils/build/Release/native-utils.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/node-spellcheckr/build/Release/spellchecker.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/node-spellcheckr/build/Release/spellchecker.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/slimcore/bin/sharing-indicator.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/slimcore/bin/slimcore.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/v8-profiler-next/build/Release/profiler.node
E: teams: unstripped-binary-or-object usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/v8-profiler-next/build/Release/profiler.node
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/swiftshader/libEGL.so
W: teams: hardening-no-relro usr/share/teams/swiftshader/libEGL.so
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/swiftshader/libGLESv2.so
W: teams: hardening-no-relro usr/share/teams/swiftshader/libGLESv2.so
E: teams: arch-dependent-file-in-usr-share usr/share/teams/teams
E: teams: embedded-library usr/share/teams/teams: freetype
E: teams: embedded-library usr/share/teams/teams: lcms2
E: teams: embedded-library usr/share/teams/teams: libjpeg
E: teams: embedded-library usr/share/teams/teams: libpng
E: teams: embedded-library usr/share/teams/teams: openjpeg
E: teams: embedded-library usr/share/teams/teams: srtp
W: teams: hardening-no-relro usr/share/teams/teams
E: teams: changelog-file-missing-in-native-package
E: teams: no-copyright-file
E: teams: misplaced-extra-member-in-deb _gpgorigin (unexpected _member at position 3)
W: teams: extended-description-line-too-long
E: teams: maintainer-address-missing Microsoft Corporation
W: teams: no-section-field
W: teams: binary-without-manpage usr/bin/teams
W: teams: maintainer-script-ignores-errors postinst
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/libEGL.so 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/libGLESv2.so 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/libffmpeg.so 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@microsoft/fasttext-languagedetector/build/Release/fastText-languagedetector.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/electron-modules-package-utils/build/Release/package-utils.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/node-locale-info-provider/build/Release/node-locale-info-provider.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keyboard-layout/build/Release/keyboard-layout-manager.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar3/build/Release/keytar.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar4/build/Release/keytar.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/media-hid/build/Release/media-hid.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/modern-osutils/build/Release/modern-osutils.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/native-utils/build/Release/native-utils.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/node-spellcheckr/build/Release/spellchecker.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/v8-profiler-next/build/Release/profiler.node 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/swiftshader/libEGL.so 0755
E: teams: shlib-with-executable-bit usr/share/teams/swiftshader/libGLESv2.so 0755
lintian --no-tag-display-limit Downloads/teams_1.3.00.5153_amd64.deb  24.98s user 5.24s system 137% cpu 21.948 total
1 empty@E485 ~ %
Some of those are inconsequential but embedding the freetype2, lcms2, libjpeg, libpng, openjpeg & srtp libraries into the teams executable is pretty bad — it's not clear which versions of those libraries are being used (are they up-to-date?) and if any new vulnerabilities are discovered in those libraries then they will not be corrected until a new version of the Teams package is installed and even then only if MS bother to include the fixed versions. And applying the executable bit to shared libraries is just stupid and careless 9_9

However, those failings pale into insignificance when compared to the efforts of the Zoom packagers:

empty@E485 ~ % lintian --no-tag-display-limit Downloads/zoom_amd64.deb | wc -l     
2615
Now I've done some shoddy packaging in my time but I doff my Shoei to those folks, what a shambles... *slow handclap*

Posted: Wed Apr 15, 2020 6:00 am
by asqwerth
Yep to the autostart. That was annoying. I just went into the XFCE autostart settings and unticked the box next to Teams.

As for updates to Teams, I think there have been 1 or 2 in the last 1+ months, based on the AUR updates in my Manjaro install.

When I see that, I also reinstall the same in MX.

Posted: Wed Apr 15, 2020 7:38 am
by KoO
I have removed the autostart.desktop file.
As for the rest I have two choices install it in windows or install it in Linux. I will take the Linux side any day this is work related, and think I will just keep my job.

Posted: Wed Apr 15, 2020 7:41 am
by dolphin_oracle
the autostart behavior is the same on windows. There is probably a checkbox in the Teams settings to disable it. Its present in the windows version.

Posted: Wed Apr 15, 2020 8:50 am
by KoO
@ Head_on_a_Stick and Dolphin

Thanks for the heads up on the autostart file. Sure made difference with memory usage.
Not only that but I found programs that I don't use having autostarts in my .config/autostart folder blueman , pulse audio. lbry I use LBRY but I don't want it autostarting. And tumblerd I don't think I need this also as I have ffmpegthumbnailer and tumbler for thunar.
tumblerd and tumbler are they the same program ? both are used for thumbnails. (not sure if I'm right here) ?

Posted: Wed Apr 15, 2020 8:53 am
by dolphin_oracle
same program.

not all the files in autostart ....autostart things. some of them disable autostarting and enabled some of our custom scripts. the blueman was for instance only autostarts if a bluetooth adapter is found

Posted: Wed Apr 15, 2020 8:56 am
by MAYBL8
Just installed it.
Tested the Call and Video feature. All is working for me.
Thanks to the Linux Team.

Posted: Wed Apr 15, 2020 9:21 am
by Head_on_a_Stick
KoO wrote: Wed Apr 15, 2020 8:50 amI found programs that I don't use having autostarts in my .config/autostart folder blueman , pulse audio.
As d_o notes some of those actually disable autostarting, use this to check:

grep -R Hidden ~/.config/autostart
If the Hidden statement is true then the .desktop file disables autostarting.

The "Session and Startup" GUI in the Xfce settings panel might be a better way of managing such things at the user level.

Posted: Fri May 01, 2020 10:34 am
by Jerry3904
Now I have a client that wants a group to meet using that. I installed the deb that MX offered, seemed OK. Questions:

--do you need to use Firefox? or Chrome?

--did you use system audio or phone in?

--is video used on my end (don't have a cam on my desktop)?

Posted: Fri May 01, 2020 11:02 am
by dolphin_oracle
I've never done a teams conference call, but i imagine you can get by without a camera.

I think the audio will be on PC. Looking at my teams client on my windows PC at work and it has audio and video call options.

I don't think a browser is required at all. on my windows PC the client software handles everything.

Posted: Fri May 01, 2020 11:13 am
by Jerry3904
Thanks. I'll try it without a browser, then.

Posted: Fri May 01, 2020 11:16 am
by Eadwine Rose
Richb and I recently tried Zoom, had a good laugh when the audio goofed up, but after selecting all the right sources it worked out very well.

So well that I actually managed to turn his light off using Alexa when she failed to listen to his command :laugh:

Posted: Fri May 01, 2020 11:22 am
by SwampRabbit
Jerry3904 wrote: Fri May 01, 2020 10:34 am --do you need to use Firefox? or Chrome?
You can use the browser client if you want, but don't have to, it does the same as the Desktop client.
I would try Chrome if you do.
Jerry3904 wrote: Fri May 01, 2020 10:34 am --did you use system audio or phone in?
You can use either. If you call in, your number will show up and your connection via the client will show up.
I usually call in with my phone so I can multitask on the PC easier.
Jerry3904 wrote: Fri May 01, 2020 10:34 am --is video used on my end (don't have a cam on my desktop)?
You don't have to use video, if you don't it will just show a place holder image.

Posted: Fri May 01, 2020 11:28 am
by asqwerth
SwampRabbit wrote: Fri May 01, 2020 11:22 am
Jerry3904 wrote: Fri May 01, 2020 10:34 am --do you need to use Firefox? or Chrome?
You can use the browser client if you want, but don't have to, it does the same as the Desktop client.
In Linux, if you use browser instead of the dedicated package, I'm not sure you can share documents/opened windows

Posted: Fri May 01, 2020 12:57 pm
by SwampRabbit
asqwerth wrote: Fri May 01, 2020 11:28 am
SwampRabbit wrote: Fri May 01, 2020 11:22 am
In Linux, if you use browser instead of the dedicated package, I'm not sure you can share documents/opened windows
MS has a list of browsers that work or don't work with certain things. Like the older Edge (non-chrome based) doesn't work with things like screen sharing.

But the same can be for the client, if an organization is paying for or not restricting certain things. I've done Team meetings using the browser and client when signed in under my employer's account for a meeting with another organization and was restricted from doing things I can normally do.

Posted: Fri May 01, 2020 5:49 pm
by rokytnji.1
This thread made me curious so I installed in AntiX 19.
I used dpkg -i command in rox terminal instead of gdebi.
Installed just fine. No errors.

I have not rebooted or shutdown yet on this chromebook. Since installing team. I know it ended in /usr/bin/team. But add menu item from control center does not see the install yet. So ran it from terminal to check.

Opened up just fine.

harry@biker:~
$ grep -R Hidden ~/.config/autostart

$ apt-cache policy teams
teams:
  Installed: 1.3.00.5153
  Candidate: 1.3.00.5153
  Version table:
 *** 1.3.00.5153 100
        100 /var/lib/dpkg/status
I have no clue on how to run this app. :lockedup:

No worries. Just curious.

Posted: Fri May 01, 2020 6:18 pm
by Jerry3904
You wait until you get invited to a corporate meeting! In your case it may be a while...

Posted: Sat May 02, 2020 1:41 pm
by rokytnji.1
Closer to the mark than you realize jerry. :happy:

Installed it again on my IBM T430 AntiX 19 laptop.

Have to make my own launcher for a Window Manager. Seems there is no desktop file in /usr/share/applications.

Password: 
root@biker:/home/harry# updatedb
root@biker:/home/harry# exit
exit
$ locate teams
/etc/apt/sources.list.d/teams.list
/etc/firejail/teams-for-linux.profile
/etc/firejail/teamspeak3.profile
/home/harry/Downloads/teams_1.3.00.5153_amd64.deb
/usr/bin/teams
/usr/share/teams
/usr/share/applications/teams.desktop
/usr/share/gettext/projects/GNOME/teams.html
/usr/share/gettext/projects/GNOME/teams.url
/usr/share/gettext/projects/KDE/teams.html
/usr/share/gettext/projects/KDE/teams.url
/usr/share/gettext/projects/TP/teams.html
/usr/share/gettext/projects/TP/teams.url
/usr/share/icons/numix-square-antix/48x48/apps/com.teamspeak.TeamSpeak.png
/usr/share/icons/numix-square-antix/48x48/apps/steamskinmanager.png
/usr/share/icons/numix-square-antix/48x48/apps/teamspeak.png
/usr/share/icons/numix-square-antix/48x48/apps/teamspeak3.png
/usr/share/icons/numix-square-antix/48x48/apps/teamsql.png
/usr/share/icons/papirus-antix/16x16/apps/teamspeak3.png
/usr/share/icons/papirus-antix/22x22/apps/teamspeak3.png
/usr/share/icons/papirus-antix/24x24/apps/teamspeak3.png
/usr/share/icons/papirus-antix/32x32/apps/teamspeak3.png
/usr/share/icons/papirus-antix/48x48/apps/teamspeak3.png
/usr/share/icons/papirus-antix/64x64/apps/teamspeak3.png
/usr/share/pixmaps/teams.png
/usr/share/teams/LICENSE
/usr/share/teams/LICENSES.chromium.html
/usr/share/teams/chrome_100_percent.pak
/usr/share/teams/chrome_200_percent.pak
/usr/share/teams/icudtl.dat
/usr/share/teams/libEGL.so
/usr/share/teams/libGLESv2.so
/usr/share/teams/libffmpeg.so
/usr/share/teams/locales
/usr/share/teams/natives_blob.bin
/usr/share/teams/resources
/usr/share/teams/resources.pak
/usr/share/teams/snapshot_blob.bin
/usr/share/teams/swiftshader
/usr/share/teams/teams
/usr/share/teams/v8_context_snapshot.bin
/usr/share/teams/locales/am.pak
/usr/share/teams/locales/ar.pak
/usr/share/teams/locales/bg.pak
/usr/share/teams/locales/bn.pak
/usr/share/teams/locales/ca.pak
/usr/share/teams/locales/cs.pak
/usr/share/teams/locales/da.pak
/usr/share/teams/locales/de.pak
/usr/share/teams/locales/el.pak
/usr/share/teams/locales/en-GB.pak
/usr/share/teams/locales/en-US.pak
/usr/share/teams/locales/es-419.pak
/usr/share/teams/locales/es.pak
/usr/share/teams/locales/et.pak
/usr/share/teams/locales/fa.pak
/usr/share/teams/locales/fi.pak
/usr/share/teams/locales/fil.pak
/usr/share/teams/locales/fr.pak
/usr/share/teams/locales/gu.pak
/usr/share/teams/locales/he.pak
/usr/share/teams/locales/hi.pak
/usr/share/teams/locales/hr.pak
/usr/share/teams/locales/hu.pak
/usr/share/teams/locales/id.pak
/usr/share/teams/locales/it.pak
/usr/share/teams/locales/ja.pak
/usr/share/teams/locales/kn.pak
/usr/share/teams/locales/ko.pak
/usr/share/teams/locales/lt.pak
/usr/share/teams/locales/lv.pak
/usr/share/teams/locales/ml.pak
/usr/share/teams/locales/mr.pak
/usr/share/teams/locales/ms.pak
/usr/share/teams/locales/nb.pak
/usr/share/teams/locales/nl.pak
/usr/share/teams/locales/pl.pak
/usr/share/teams/locales/pt-BR.pak
/usr/share/teams/locales/pt-PT.pak
/usr/share/teams/locales/ro.pak
/usr/share/teams/locales/ru.pak
/usr/share/teams/locales/sk.pak
/usr/share/teams/locales/sl.pak
/usr/share/teams/locales/sr.pak
/usr/share/teams/locales/sv.pak
/usr/share/teams/locales/sw.pak
/usr/share/teams/locales/ta.pak
/usr/share/teams/locales/te.pak
/usr/share/teams/locales/th.pak
/usr/share/teams/locales/tr.pak
/usr/share/teams/locales/uk.pak
/usr/share/teams/locales/vi.pak
/usr/share/teams/locales/zh-CN.pak
/usr/share/teams/locales/zh-TW.pak
/usr/share/teams/resources/ReadmeFirstTermsofUse.txt
/usr/share/teams/resources/ThirdPartyNotice.txt
/usr/share/teams/resources/app.asar
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked
/usr/share/teams/resources/assets
/usr/share/teams/resources/default_app.asar
/usr/share/teams/resources/electron.asar
/usr/share/teams/resources/locales
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@microsoft
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keyboard-layout
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar3
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar4
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/media-hid
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/modern-osutils
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/native-utils
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/node-spellcheckr
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/slimcore
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/v8-profiler-next
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@microsoft/fasttext-languagedetector
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@microsoft/fasttext-languagedetector/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@microsoft/fasttext-languagedetector/models
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@microsoft/fasttext-languagedetector/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@microsoft/fasttext-languagedetector/build/Release/fastText-languagedetector.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@microsoft/fasttext-languagedetector/models/lid.176.ftz
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/electron-modules-package-utils
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/node-locale-info-provider
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/electron-modules-package-utils/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/electron-modules-package-utils/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/electron-modules-package-utils/build/Release/package-utils.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/node-locale-info-provider/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/node-locale-info-provider/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/@msteams/node-locale-info-provider/build/Release/node-locale-info-provider.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keyboard-layout/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keyboard-layout/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keyboard-layout/build/Release/keyboard-layout-manager.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar3/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar3/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar3/build/Release/keytar.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar4/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar4/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/keytar4/build/Release/keytar.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/media-hid/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/media-hid/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/media-hid/build/Release/media-hid.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/modern-osutils/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/modern-osutils/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/modern-osutils/build/Release/modern-osutils.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/native-utils/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/native-utils/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/native-utils/build/Release/native-utils.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/node-spellcheckr/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/node-spellcheckr/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/node-spellcheckr/build/Release/spellchecker.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/slimcore/bin
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/slimcore/bin/sharing-indicator.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/slimcore/bin/slimcore.node
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/v8-profiler-next/build
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/v8-profiler-next/build/Release
/usr/share/teams/resources/app.asar.unpacked/node_modules/v8-profiler-next/build/Release/profiler.node
/usr/share/teams/resources/assets/12x12-available.png
/usr/share/teams/resources/assets/12x12-away.png
/usr/share/teams/resources/assets/12x12-busy.png
/usr/share/teams/resources/assets/12x12-dnd.png
/usr/share/teams/resources/assets/12x12-reset.png
/usr/share/teams/resources/assets/20x20-available.png
/usr/share/teams/resources/assets/20x20-away.png
/usr/share/teams/resources/assets/20x20-busy.png
/usr/share/teams/resources/assets/20x20-dnd.png
/usr/share/teams/resources/assets/Badge_1.png
/usr/share/teams/resources/assets/Badge_2.png
/usr/share/teams/resources/assets/Badge_3.png
/usr/share/teams/resources/assets/Badge_4.png
/usr/share/teams/resources/assets/Badge_5.png
/usr/share/teams/resources/assets/Badge_6.png
/usr/share/teams/resources/assets/Badge_7.png
/usr/share/teams/resources/assets/Badge_8.png
/usr/share/teams/resources/assets/Badge_9.png
/usr/share/teams/resources/assets/Badge_9plus.png
/usr/share/teams/resources/assets/Error-Systray16x16@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Error-Taskbar@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/MicrosoftTeams-static.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-Activity-Systray16x16@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-Available-Systray16x16@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-Available-Taskbar@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-Away-Systray16x16@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-Away-Taskbar@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-Busy-Systray16x16@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-Busy-Taskbar@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-DND-Taskbar@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-DnD-Systray16x16@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-NoActivity-Systray16x16@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-OffShift-Systray16x16@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-OffShift-Taskbar@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-Offline-Systray16x16@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-Offline-Taskbar@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-OnShift-Systray16x16@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Presence-OnShift-Taskbar@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/Taskbar.ico
/usr/share/teams/resources/assets/Taskbar.png
/usr/share/teams/resources/assets/TrayIconTemplate.ico
/usr/share/teams/resources/assets/TrayIconTemplate.png
/usr/share/teams/resources/assets/TrayIconTemplate@2x.png
/usr/share/teams/resources/assets/audio
/usr/share/teams/resources/assets/dlp_user_profile.png
/usr/share/teams/resources/assets/favicon.ico
/usr/share/teams/resources/assets/favicon.png
/usr/share/teams/resources/assets/favicon_white.png
/usr/share/teams/resources/assets/icons
/usr/share/teams/resources/assets/join_meeting_oops.svg
/usr/share/teams/resources/assets/microsoft-logo.svg
/usr/share/teams/resources/assets/msft_logo.svg
/usr/share/teams/resources/assets/offline.svg
/usr/share/teams/resources/assets/oops.svg
/usr/share/teams/resources/assets/send.png
/usr/share/teams/resources/assets/teams_hubofoffice.svg
/usr/share/teams/resources/assets/teams_welcomescreen.svg
/usr/share/teams/resources/assets/tenant_switch_card.gif
/usr/share/teams/resources/assets/tlb
/usr/share/teams/resources/assets/upn_window_graphic.svg
/usr/share/teams/resources/assets/urgent-icon.png
/usr/share/teams/resources/assets/windows
/usr/share/teams/resources/assets/x64
/usr/share/teams/resources/assets/x86
/usr/share/teams/resources/assets/audio/bop.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/bounce.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/bubbles.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/dripdrop.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/eureka.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/flutter.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/highscore.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/meetup_ring.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/nextlevel.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/plink.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/ring.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/ringring.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/ripple.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/screenshare_ring.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/spacetime.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/teams_meet_up_reminder.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/wishgranted.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/audio/wobble.mp3
/usr/share/teams/resources/assets/icons/call
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_add_participant.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_app.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_available.ico
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_away.ico
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_busy.ico
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_channel.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_chat.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_chat_mac.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_check.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_close.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_deny.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_deny_mac.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_donotdisturb.ico
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_downloaded.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_downloading.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_error.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_favicon.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_follow.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_inferred.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_like.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_mention.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_message_send_failed.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_mobile.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_newchat.ico
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_no_chat.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_offline.ico
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_phone.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_phone_mac.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_promoted.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_quit.ico
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_reactions_angry.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_reactions_heart.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_reactions_laugh.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_reactions_like.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_reactions_sad.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_reactions_wow.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_reply.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_send.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_send_filled.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_settings.ico
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_sfb.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_signout.ico
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_tasks_activity.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_teams.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_trending.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icn_warning.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icons-meeting-join.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/icons-presence-available.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/lineicon_24x24.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/call/icons-call-audio.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/call/icons-call-end.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/call/icons-call-pstn.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/call/icons-call-transfer.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/call/icons-call-video.svg
/usr/share/teams/resources/assets/icons/call/icons-screenshare-from-chat.svg
/usr/share/teams/resources/locales/culture_mapping_Desktop.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-ar-sa.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-bg-bg.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-ca-es.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-cs-cz.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-cy-gb.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-da-dk.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-de-de.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-el-gr.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-en-gb.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-en-us.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-es-es.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-es-mx.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-et-ee.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-fi-fi.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-fil-ph.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-fr-ca.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-fr-fr.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-he-il.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-hi-in.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-hr-hr.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-hu-hu.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-id-id.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-is-is.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-it-it.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-ja-jp.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-ko-kr.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-lt-lt.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-lv-lv.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-nb-no.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-nl-nl.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-nn-no.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-pl-pl.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-pseudo.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-pt-br.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-pt-pt.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-ro-ro.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-ru-ru.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-sk-sk.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-sl-si.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-sr-latn-rs.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-sv-se.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-th-th.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-tr-tr.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-uk-ua.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-vi-vn.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-zh-cn.json
/usr/share/teams/resources/locales/locale-zh-tw.json
/usr/share/teams/swiftshader/libEGL.so
/usr/share/teams/swiftshader/libGLESv2.so
/var/lib/dpkg/info/teams.list
/var/lib/dpkg/info/teams.md5sums
/var/lib/dpkg/info/teams.postinst
$ 
So making my own launcher line in Geany and hand making it in personal menu reads

prog "Microsoft Teams"  /usr/share/icons/numix-square-antix/48x48/apps/com.teamspeak.TeamSpeak.png teams
Tested my line after changing menu and launches fine with that command in Icewm.
System specs:

$ pinxi -b
System:
  Host: biker Kernel: 4.9.193-antix.1-amd64-smp x86_64 bits: 64 
  Desktop: IceWM 1.6.5 
  Distro: antiX-19_x64-full Marielle Franco 16 October 2019 
Machine:
  Type: Laptop System: LENOVO product: 2347DS2 v: ThinkPad T430 
  serial: <superuser/root required> 
  Mobo: LENOVO model: 2347DS2 serial: <superuser/root required> 
  UEFI [Legacy]: LENOVO v: G1ET41WW (1.16 ) date: 05/25/2012 
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 19.3 Wh condition: 19.3/56.2 Wh (34%) 
CPU:
  Dual Core: Intel Core i5-3320M type: MT MCP speed: 1340 MHz 
  min/max: 1200/3300 MHz 
Graphics:
  Device-1: Intel 3rd Gen Core processor Graphics driver: i915 v: kernel 
  Device-2: Acer type: USB driver: uvcvideo 
  Display: x11 server: X.Org 1.20.4 driver: modesetting unloaded: fbdev,vesa 
  resolution: 1600x900~60Hz 
  OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Ivybridge Mobile v: 4.2 Mesa 18.3.6 
Network:
  Device-1: Intel 82579LM Gigabit Network driver: e1000e 
  Device-2: Intel Centrino Advanced-N 6205 [Taylor Peak] driver: iwlwifi 
Drives:
  Local Storage: total: 465.76 GiB used: 17.62 GiB (3.8%) 
Info:
  Processes: 179 Uptime: 25m Memory: 15.47 GiB used: 708.1 MiB (4.5%) 
  Shell: bash pinxi: 3.0.38-12 
Maybe them dudes that are my biker buds that work at city hall with my wife may contact me. Who knows? 9_9
I know enough to make my own desktop file and put it in /usr/share/applications. But Like jerry mentioned. Kinda overkill for me as the crickrets chirp in my microsoft teams install.

Posted: Sat Jul 18, 2020 1:54 pm
by anticapitalista
I have been using MS Teams on antiX and it works well.

Just my observations.

1. The linux app version has not ben updated to the latest so a couple of features are not available ie Raise hands, 9 people on screen (linux version has 4).
2. If you use the web based version, it works well enough on google-chrome, but not very well on firefox-esr
3. Sharing screens works for both web-based and app versions.

Posted: Sat Jul 18, 2020 2:21 pm
by SwampRabbit
Can confirm the same as anti, but on MX-19.2 AHS at least.

I have 3 separate accounts going at once, 1 on the client, and 2 in the browser. What is nice is if I get a call or meeting from a browser account, the meeting can open in the client nicely.

I thought they were rolling out a multi profile solution, maybe it didn’t hit us yet, or maybe I didn’t check to see if it has lol.